Măsuri de reducere a costurilor pentru încălzire

Cum costurile de trai sunt din ce în ce mai mari în fiecare zi şi economia pare să fie tot mai nesigură, avem nevoie de un plan solid în privinţa câştigurilor şi a cheltuielilor. Una din cele mai rapide metode de a economisi bani este prin reducerea costurilor de încălzire. Sistemul de încălzire poate reprezenta principala sursă de confort în interiorul casei dumneavoastră pe timpul sezonului rece.

O centrală termică face minuni iarna
Sunt multe dezavantaje în a fi racordat la reţeaua locală de termoficare sau în a avea încălzire cu sobă. În primul rând, de cele mai multe ori, compania care asigură termoficarea locală nu da drumul la încălzire, aşa că puteţi avea caloriferele reci chiar dacă afară este frig. Şi chiar dacă se dă drumul la căldură şi plătiţi acest serviciu, aceasta poate să nu fie la o capacitate optimă pentru a vă putea încălzi locuinţa. Dar dacă aveţi propria centrală termică de la Immergas, puteţi da drumul la căldură când doriţi şi să vă asiguraţi confortul în interiorul casei dumneavoastră. Centralele termice sunt economice, iar preţul acestora poate fi amortizat pe timpul unei ierni friguroase.

Izolaţia termică este obligatorie
Iarna poate însemna pentru mulţi o gaură în buget. Chiar dacă aveţi cel mai eficient sistem de încălzire menit să reducă cheltuielile drastic, acesta poate să devină complet inutil dacă izolarea termică a locuinţei nu este optimizată. În puls, Uniunea Europeană obligă toate statele  membre să aibă case izolate termic pentru a micşora consumul de energie necesar încălzirii acestora. Pentru o îmbunătăţire energetică a casei dumneavoastră puteţi opta pentru o izolaţie cu polistiren şi geamuri fie din PVC, fie din lemn masiv cu geam termopan.

Încălzirea prin pardoseală
Un alt element pe care îl puteţi adăuga casei dumneavoastră în vederea îmbunatăţirii confortului este încălzirea prin pardoseală. Acesta, deşi nu poate să vă încălzească toată casa, poate să o menţină constantă, reducând costurile totale de încălzire. Acest sistem este uşor de întreţinut şi asigură un grad ridicat de confort. Dacă pereţii şi podeaua sunt reci, atunci căldura din interiorul casei dumneavoastră se pierde într-un un ritm alarmant. Dar dacă vă pregătiţi casa cu o central termică de la Immergas şi o izolaţi, deja costurile pentru încălzirea casei se reduc considerabil, putând folosi banii pentru micile plăceri. Tot ce va rămâne este să vă hotărâţi ce model de centrală de la Immergas vi se potriveşte şi să vă bucuraţi de căldură în interiorul casei dumneavoastră.