Beneficiile unei centrale cu condensare

Începând cu septembrie 2015, toate centralele care sunt vândute pe piaţa de instalaţii termice sunt în condensaţie. Chiar şi aşa, există mulţi contestatari ai acestei modificări impuse de Comisia Europeană, dar care pierd din vedere avantajele pe care centrala în condensaţie le oferă. În acest articol, veţi afla că lista beneficilor centralelor cu condensare este consistentă şi că dacă doriţi să cumpăraţi o centrală termică veţi avea la dispoziţie cea mai bună tehnologie de încălzire a locuinţei dumneavoastră.

Beneficiile Centralelor cu Condensare
  1. Eficienţă sporită
Comparativ cu centralele termice tradiţionale, centralele în condensaţie au o eficienţă energetică sporită graţie principiului de funcţionare. Randamentul centralelor termice în condensaţie poate ajunge până la 110%.
  1. Economie la factura de gaz
Faţă de centralele termice tradiţionale, centralele în condensaţie au un consum de gaz considerabil mai mic. Este evident că acest tip de centrală termică are un randament termic ridicat şi, cu toate acestea, costul de utilizare este unul scăzut.
  1. Ecologie
Una din marile probleme ale societăţii în momentul de faţă este încălzirea globală. De aceea, spre binele generaţilor ce urmează, Immergas a luat în considerare protecţia mediului. Chiar dacă este o centrală extrem de eficientă, centrala termică în condensaţi este gândită ecologic. Nu trebuie să aveţi grija nivelului de poluare, întrucât acest tip este cel mai puţin poluant în momentul de faţă.
  1. Durabilitate
Atunci când vă gândiţi la achiziţionarea unui echipament care să va îmbunătăţească confortul casei, este foarte important să aveţi în vedere durata de viaţă a acestuia. Acest lucru este valabil şi pentru centrala termică, şi de aceea centralele în condensaţie de la Immergas au o durată de viaţă mai mare decât cea a centralelor termice convenţionale. Acest lucru se poate observa şi prin garanţia mai îndelungată care vă este pusă la dispoziţie.
  1. Rentabilitatea
Preţul unei astfel de centrale termice poate părea un pic mai ridicat faţă de cel al vechilor centrale convenţionale, dar dacă se iau în considerare economia energetică, a facturilor recurente şi a duratei de viaţă este clar că balanţa va înclina în favoarea centralei termice în condensaţie.
  1. Aspect modern
Datorită aspectului modern, centralele în condensaţie sunt relativ uşor de integrat în orice locuinţă, nefiind necesar să vă stresaţi cu locurile în care aţi putea amplasa o centrală.
  1. Uşor de folosit
Cu o tehnologie de ultima generaţie, un design modern şi un display prietenos, centralele termice în condensaţie sunt mult mai uşor de folosit în comparaţie cu centralele convenţionale care au fost pe piaţa până de curând.